Senarai Akhir Peserta Akademi Fantasia 7

| March 7, 2009

List of those who will participate in Akademi Fantasia season 7 has been released by Astro. There are 20 of them and starting next week, they will make their first debut. Are they good? We will see. Below is the picture of those Akademi Fantasia 7 participants.

senarai gambar pelajar akademi-fantasia-7
For High Resolution Photo

For More Details on Participants of Akademi Fantasia 7
Konsert Akademi Fantasia 7 Minggu Ke 1 Youtube Videos
Konsert Akademi Fantasia 7 Minggu Ke 2 Youtube Videos
Konsert Akademi Fantasia 7 Minggu Ke 3 Youtube Videos
Konsert Akademi Fantasia 7 Minggu Ke 4 Youtube Videos
Konsert Akademi Fantasia 7 Minggu Ke 5 Youtube Videos

Tags: , ,

Category: Akademi Fantasia

Comments (101)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. arena84 says:

    Oh..for the past 2 years, pmpuan yg conquer AF..ok hafiz la juara camtu tahun ni hehe..

  2. ika says:

    af kali ni cm best gak la..
    tp..
    tu la..
    nmpk sgt pilih kasih..

  3. arena84 says:

    aah agak berbakat cuma byk drama..

  4. mamat says:

    alaaa pdahal akim tu nk kt aishah bjet die tu mahco ar konon………..mcm mne ek aril blh msuk final….aku plik dan heran……..

  5. mamat says:

    alaaaaaaaaaa…….. atok aku lgi cute pde akim tu
    ….huhuhuhu

  6. mamat says:

    good luck akim buat yg x terbaek tau!hahahahahahahahahahahahahahahahaha

  7. lila says:

    mlm semlm hafiz dgn akim bt psembahan yg bgs..
    ciri2 juara dh ada dlm dua pljr ini..gudluck both of them.
    undi la dgn bijaksana utk mmjukan industri seni kita..

  8. arena84 says:

    wah aku cuma suka persembahan pertama akim je..mmg sedap..

  9. kHaLiQ95 says:

    memang pilih kasih… kalau nak pilih kasih,,, ujibakat lah pilih kasih… apelah… OK perr aishah,, suara die merdu sgt2… benci aril… buWOK adelah… akim bru lah comel… same ngan aishah… klu die org kawin kn bgus… HIDUP AISHAH…

  10. arena84 says:

    selamba2 je ko kenen2kan aishah ngan akim..

  11. 66preetygirls says:

    napa aril kluar!!!!!!ish!!tapi aku ok je….ada AF masuk!yahu….

  12. 66preetygirls says:

    klau hafizzzzz kluar lag best!!!

  13. rafidahpidah says:

    knapa arill masuk balik..yazid kalau boleh out lh x guna lh masuk final

  14. rafidahpidah says:

    knapa x aishah yg masuk..afmasuk utk aisyah & claudia je

  15. arena84 says:

    aah yazid mcm perlu keluar je..tp adat lah pertandingan..ada kuar ade masuk ada menang ada kalah..

  16. Ros Radzi says:

    Dear AF fans,

    I wish to express my frustration and share it with you guys.

    My children and I walked up to the nearest Axcess counter here in Putrajaya yesterday only to discover that all RM30 and RM50 tickets are sold out due to being bought by Astro.

    Neither were we allowed to make an advanced booking.

    Only RM10 seats are made available at current. How unfair is this?

  17. zi says:

    teruskan usaha aril…awok boleh!!!awok juara!!!

  18. sufie says:

    pesal korang benci sgt kat aril 2…best pe die nyanyi,x mcm si yazid n isma 2..terbaik wooooookkkkk!!!!!!!!!!

  19. sufie92 says:

    aril the best…terbaik woookkkk!!!!!!

  20. kita says:

    Juara : Hafiz
    Naib juara : Aril
    Tempat ke 3 : Akim
    Tempat ke 4 : Isma
    Tempat ke 5 : Yazid

    hahah..betul ni, ramalan dr pak dukun. wakakakaka.

  21. arena84 says:

    hmm..tak pasti la ko nye ramalan ni..tp juara aku rase cam betul je..hehe..gogo hafiz lol.

  22. epal says:

    akim best!!!

  23. mamat says:

    aku rase isma la juare………ari tu best ape isma nyanyi

  24. mamat says:

    awoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooookkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

  25. pearl says:

    arilll juara xcy tgklerr

  26. pearl says:

    yazid xlayak mask final xde gaya penyanyi n public figer lasung…rambat merimaskan

  27. arena84 says:

    haha rambut camtu la rocks..mcm rambut ala-ala afro hafiz ehhe..

  28. GEGIRL says:

    SESAPE JELH LEH MENANG

  29. GEGIRL says:

    1)HAFIZ
    2)AKIM
    3)YAZID
    4)ARIL
    5)ISMA
    HOPE MY RAMALN ITS TRUE
    HAHAHAHAHAHA

  30. annoyed666 says:

    itu la, ini la.

    macam-macam ada.

    Saya annoyed666, berasal dari Selangor Darul Ehsan ingin melaungkan satu yang teramat pasti iaitu, “Hafiz TERBAIK!”

    He is born talented.

    hmm.. yg lain tu bagus jugak.
    my ratings for each individu yg masih bertahan:

    Hafiz = 98%
    Akim = 90%
    Yazid = 86.6%
    Isma = 79.9%
    Aril = 24.3%

    Im truly annoyed with the af masuk.
    Truly, dia tidak PERLU ada.
    Just becoz he is a pretty boy?
    okla, ada la suara skit. tapi dah keluar, masuk balik,
    sangat tidak malu.
    Tak la sampai benci dia, berdosa wei.

    So apepun,
    friends, fans, and strangers,
    AFUNDI HAFIZ!!!!!!!!!!!!!!

    peace m’sians!

  31. kentz says:

    aril akan jd juara mlm ni.. peminat yg laen jgn marah haa…
    hehehe

  32. robot says:

    66preetygirls …………..kalau kau bagus sangat…..baik kau yang nyanyi…………………..hek eleh…..suara aril tu pun bukan nya bagus sangat……….so poor…..buang duit je……kalau dia dpt popularkan satu malaysia nie pun….tak guna….suara mcm kambing gurun……………………..Baik Afundi Hafiz….suara pun ada gaya ckit……

  33. miss kemas says:

    af 7 ni tak syok la..
    pastu busana yang pelajar2 af 7 final ni semua tak bersesuaian dengan lagu..
    takde peruntukan untuk bajuke??
    pengetua c tiara itu baju mengalahkan diva tp pelajar2nya kesian..baju tak sesuai sungguh dengan lagu..
    tak senonoh n tak kemas bagi pelajar2 lelaki..
    pastu lagu pula tak syok la..
    apa punya pengetua ni!!!
    tiara awak tak sesuai jadi pengetua dalam bidang nyanyian la..
    kalo nak tunjukkan fesyen p ler akademi fesyen ke..
    tgk masa 1st konsert n tym stacy menang pengetuanyer tak mcm tiarapun..
    nak kata jaga penampilan pun tak juga..
    yang penting af seterusnya jangan buat macam af 7..tak best..
    AF7 FINAL BAJU2NYER TAK SESUAI DENGTAN LAGU!!!!!
    TAK KEMAS, TAK SENONOH AND TAK SESUAI..
    TARAF AF7 NI RENDAH LAH..
    TAK MACAM AF1-6..SEBABNYER PENGETUA TAK MACAM PENGETUA..GEDIK MACAM NAKL MAMPOS!!!

  34. Positif says:

    TAHNIAH kpd Hafiz mjdi juara AF7, 2009…
    TAHNIAH jugk kpd Aril, Akim, Yazid,Isma….
    Anda smua tlah brjya melalui proses Transformasi….

  35. pink gurl says:

    huuuuuyyyyeeeeeaaaahhhhhhhh……………
    hafiz is da winner….
    hafiz pcah rcord swak thiz year….

  36. annoyed666 says:

    CONGRATULATIONS HAFIZ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    YA BE DA BE DOOOOO!!!!!!!!!!!!! YIPPIE!!!!!!! HIPPIES!!!!!!!!
    LALALALA!!!!!!!!!!!!!! JOGET SKIT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  37. lila says:

    tahniah buat hafiz..u da best.
    suara yg bgs dan baik punya..
    semua org meramalkan HAFIZ juara akademi fantasia ini…
    peserta lain pun baik

  38. irfan says:

    kesian deh ama peminat aril.tu la sokong aril habie2san hnga tkuar liur nie,tp tk juga jadi juara …..he…..he…..

  39. naniey says:

    congrate ntok akim…even x dpt tmpt 1st janji dpt gak top3…alwiz be success….chaiyok..chaiyok….aishkimalwiz…i’m yourssss….

  40. myra says:

    semua orang dekat akedemi buatlah album baru……

  41. nurizzah says:

    hai akim god morning.

  42. nurizzah says:

    jgng mrh ya.hehehe saya sukakan akim sbb dia tu hensem fhm?

  43. azlan says:

    ade aku kesah ke hafiz menang ha…………….. dah suara dia sedap kau nak komen nak wat ape……………….

  44. i love isma……..suarenyer pun cam bset jer……….bolehbah kilau gitur!…………mistikeh!…………..

  45. hafiez orng sarawak pertamak kali sik kau udah menang baru boleh kami org sarawak bah!

  46. hahaha…………faham keh bah kau orng apea aku kater?tu cakap melayu sarawak bah!

  47. ugg boots says:

    Good post,Great picture,thank you for share,I HOPE i will see more and more beautiful things

  48. Umm…chinese fishermen are among the richest rural residents in china, definitely not poor and these are photoshopped tourism photos.

  49. What a nice post thanks for sharing.